You are here: Home Activities Sports and Games Kelab Skuasy

Kelab Skuasy

Kelab Skuasy adalah salah sebuah kelab sukan permainan di dalam kegiatan aktiviti kokurikulum SMK. ST. Teresa. Kelab ini bertujuan untuk melahirkan pelajar yang cerdas dan mahir dalam bidang sukan terutamanya dalam permainan skuasy. Guru penasihat kelab skuasy SMK. ST. Teresa ialah Ustaz Noreffendi bin Da'an, Puan Susiana Joseph dan Puan Donar Mengar. Keahlian kelab skuasy 2016 adalah seramai 35 orang. Latihan skuasy dikendalikan oleh jurulatih dari luar sekolah. Pelajar dikenakan bayaran yang berpatutan dan mampu. Selain itu, gelanggang latihan skuasy ialah di gelanggang skuasy SMK. ST. Joseph. Bagi pelajar hang berminat, mereka menganggap permainan skuasy sebagai sukan yang sihat dan menyeronokkan.

Last Updated ( Tuesday, 06 September 2016 13:16 )